Kami Blogger

24 October 2014

Warung Bunian

assalammualaikum 

Ngidam : Warung Bunian

kazen da bpe kali ckp psl warung ni .. femes katenye .. kawan2 dia dari jauh pon da bpe kali datang .. ktorg ni ? y dokek sangat ni mmg xpernah plk singgah makan sini .. so aritu mcm teringin plk .. kbetulan ummi ayah tdo umah .. ajakla lunch best sket .. padahal malas masak wakakakak biasala time2 gini kompem la seben akan layan je tekak ni hahahahaha memula ingt nk redah je .. tp takot kang xberbaloi sbb ayah tu bukan kuat sgt pon kn ? so call la Alang : 0173812246 untuk wat reservation .. senang je deal .. call dia .. nnt dia soh msg blik utk bpe orang .. dia reply n DONE ! lunch for 4 :)

kami gerak dalam kol 12.30 sbb lunch mmg 12.30 - 2.30 ye .. masa datang tu dia tulis CLOSED ! aiiikk ? tapi ade org mkn ? rupanya kat bwh tu dia tulis jugak utk y da buat reservation sahaja .. huiii gile x gile la .. kedai dia  biasa jeeee sangat biasa .. kira warung kayu lama la .. pastu ktorg pon tron .. dia tnye nama n kami pon duduk .. tp dapat dok tepi jalan sbb dia nmpk ayah ssh nk jalan .. mmg efisyen .. sekejap je makanan sampai da.. menarik la konsep dia .. sbb mmg da set .. so mmg cepat la .. air je lmbt sbb baru oder .. 


ni la set yang kami dpt .. udang masak lemak cili padi campur cendawan hitam .. sayur kobis goreng .. ikan goreng ada rempah tumis sket .. ayam goreng berempah ... nasi plk satu bekas besar tu .. air plk sirap + sirap limau + teh o limau + ais kosong + teh o ais .. set ni rege dia RM 14.50 per person .. air pon air biasa .. ade air buah pon laici n limau hehehehe tp rasa mmg sedap .. masak lemak pekat n cukup rasa .. tp agak pedas klu nk bg anak mkn .. ktorg siap tapau ayam tu balik + kuah lemak .. hahahahha mlm tu dinner telur masak lemak + ayam goreng campur kacang buncis wakakakka save kan ? smpi dinner hahahahahha udang tu ada dlm 8ekor klu xsilap ye .. lupa nk close up .. masing2 lapo hahahaha

masa cuti deepavali seben ajak breakfast situ gak .. hehehe sj nk rasa nasi lemak dia .. 


ni test nasi lemak telur bungkus .. ala2 pataya tu tp ade ikan masin bulu ayam / iwak jelentir orang jawa panggil hehehehe .. oo sambal sedap tp byk sgt bawang hahahah tp seben pon puji.. mmg kena kat tekak dia la tu .. kitorg amek jugak roti telur .. pon sedap ! hohoho gile la perot .. nasi lemak 2 + roti telur 1 + milo + horlick = RM 10.50 .... licin ! hahahahaha

kat sini servis mmg cepat kot .. bagus2 .. sedap pon sedap .. breakfast pon penuh dek nonnnnnn ... jauh ok kami parking .. tp nk juga mkan hahahahah oh ye lunch tu klu nk mkn ketam .. ari isnin + khamis .. 

direction ? ok ni tricky sket sbb signage dia hanyalah bunting kecik .. ada nama + rege dia .. dia gantung kat pagar umh + tiang lampu .. so mata sila alert .. if korg dari putrajaya , da lepas coffe village (on ur right ) jalan trus .. nmpk court futsal tu .. tros la signal n belok kiri .. ade jalan kecik .. klu korg dari sungai merab .. korg akan nmpk umh berpagar n nmpk bunting tu dari belakang hahahahah ktorg ms 1st tu pon terlajak wakakak jalan dia mmg eh ye ke x ni ? haa masuk dalam sket pastu korg kena tengok kiri .. kedai tu macam ke bawah bukit sket .. mmg tersorok la kiranya .. tp mmg akn ade byk kete kat situ hehehe

nah no klu nk call 
Alang : 0173812246

2 comments:

irra yyan said...

Boleh la singgah klu g area sini.. irrayyan.com

Amal Salleh said...

klu bekpes bole walk in.. klu lunch tu bhy sket hahaha