Kami Blogger

03 November 2014

Barang Thaqif

assalammualaikum

heee jumaat lepas sempat ziarah kaunter FOS wakakakaka kat jusco wangsa maju ... hehehe memula makan a .. pastu ke FOS sbb azie nk g sn .. tp masuk2 den plk y da punggah tong tu sbb nk carik saiz .. pastu ade sorg SA ni .. tlg cari .. masey eh bang hahahha dapatla suar thaqif .. hangkut 4 ko.. design same tp ade aku kesah ? sbb mmg tgh carik suar utk dia ... baju sian da nmpk lusuh .. da xcomey nk buat jalan2 .. tshirt byk .. tp xnk la asyik pki jeans je .. jmp suar ni tanpa pk pnjang mmg bli 4 .. 3 grey + 1 oren hahahaha stylo gitewwwww ...

Kids Pant FOS

ni la rope dia .. pd sy smart da ni .. sbb rege pon RM5 muahahaha dah la si teha ngn azie pon terjebak same .. same2 la borong ni .. tp dorg 2 - 2 je .. i is puas hati .. xsabo nk bg dia test heheheh

mlm td plk bru sempat nk jahit toto thaqif .. dia pnh ade toto ijau .. mls nk carik blik gmbo .. tp mmg buat basahan toto tu smpi la buraian isinya semakin horror hahaha simpan tros sbb konon nk buat sarung tp asyik la xterbuat .. jumaat lpas teacher da pesan bwk tilam + kat buku pon dia note .. so aritu ade tgk tilam tp tilam span tu mcm ssh nk lipat .. so pk mcm nk bwk toto baru .. tp pk2 better tu utk baby .. plus kecik kn? thaqif kan da besar .. so rajin kn diri menjahit mlm td .. sesi menjahit mencabar sbb ade budak jakun ngn mesin jahit .. so ayah tpakse kurung dia dlm bilik .. ayah la layan dia masa ummi jahit toto tu .. xsempat nk amek gmbo sbb nk cepat .. hehehe proses gini 

Bahan-bahan :

1. toto y da terburai tu
3. kain pelikat
4. benang + mesin jahit

Tutorial sarung toto alas tidur anak

ukur kan quilt tu saiz toto sbb mmg nk wrap kan dia .. faham x? quilt tu buat mcm poket / purse y muat2 , masukkan toto tu .. jahit bahagian tepi .. terbalikkan masukkan toto tu elok2 .. pastu ukur kain pelikat tu .. jahit tepi dlu pastu terbalikkan .. masukkan smula quilt tu bagi elok dan lastly .. jahit mulut dia tu .. siap !!!!

Toto alas tidur anak


heeeee lebar la sket dari size toto kecik tu sbb da sarung quilt (tebal sket la jadinya) pastu sarung kain pelikat ayah dia plk jadi mangsa sbb xde kain y cukup lebar .. nk beli mmg da xde masa la kn hehehehe Alhamdulillah .. i is puas hati :) thaqif pon ok je baring kat situ hahahaha (macamla budak tu reti pon nk suka xsuka hehehe) -- kagum sbb kejap je siap ni ... bg y pegang mesin jarang2 mcm den ni .. siap menatang ni dlm stengah jam kot .. kira terel sgt da hahahaha

p.s: quilt tu mmg da dpotong sbb buat mei tai tp tergendala da haha so mmg xkuar kos langsung :p

2 comments:

cik mah said...

Ala2...tomeynyer...hadiah ga dah sampai dah..suka sngt shawl tu tau..

Amal Salleh said...

maseyyy heheheh .. yeke? Alhamdulillah .. thanks join :)