Kami Blogger

29 October 2014

Toothbrush

assalammualaikum

nk cerita pasal berus gigi thaqif .. wlupon gigi dia mmg da rosak teruk .. my bad la kot .. patut dr awal tu gosok ngn kain + air suam tp jarang buat .. harap gosok je time pagi .. tu pon sabtu ahad je .. guna berus gigi y lembut ni .. 


mn cukup kn ? patut buat hari2 tp xterbuat jugak .. end up gigi thaqif mmg da reput sangat2 .. wlupon xdela bg mkn gula2 ke ape .. tp sbb dia ngempeng malam .. frust jugak la sbb konon xnk la ank mewarisi gigi xcomey ni .. tp hurmm mcm mewarisi jugak T_T 

Petua Jaga Gigi Anak ? akk ade cakap gosok ngn bawang merah tu tp mcm xsmpi ati :(

lpas dia besar sket n reti kononnye .. blikan berus gigi comel ni.. on9 .. tp hampa sbb dpt da rosak .. dpt satu je.. xde replacement tu .. pack dia pon da koyak .. ok dorg bg kita refund/claim benda lain tp integriti berniaga tu mcm xde kan? da nmpk benda rosak pon still pos ? mana QC ? agak frust tp bkn rezki la kot ..


berus gigi y mcm ulat tu y xdpt .. bestnye berus gigi ni sbb ade bunyi mcm rattle .. seswai la kn utk budak kecik .. pki la y ni .. smpila 2hari lepas .. belikan y baru sbb nk try lain plk hehehe ms nk beli tu dgr ade akk ni ckp y ni lembut .. so tanpa segan silu tanya kat dia mn paling lembut .. sbb sblm ni nk bli tak jadi sbb rasa berus tu keras .. umur tak smpi 2tahun tapi nk soh berus gigi keras2 gitu? kesian kot .. akak tu suggest raiya .. ade set ngn toothpaste .. tp xguna sbb y mukmin tu pon mcm xluak sbb bg kan sket2 je .. 

Set Toothbrush + Toothpaste Raiya for Kids

bila pki berus gigi ni .. thaqif redo if me myself y gosokkan .. mb sebab lembut .. dia nganga jee smbil tgn pegang gayung sbb nk main air hehehe klu dlu mmg ketap2 je .. suka2 .. tp baru beli kn .. stakat ni mmg ok .. so moms y nk beli .. bole try ni.. hee murah pon murah :)





2 comments:

Cik Rad said...

rad pon jrg bersihkan gigi anak.. sbb bila nk gosok gigi mesti dea ketap gigi.. so rad guna psyco.. rad akan acah2 gosok gigi sendiri pastu gigi anak.. mmg gilir2.. barulah anaknya ok.. skrg ni mkn byk akalnya..

Amal Salleh said...

heee aah la npe xtepikir pon .. hurmm da tlambat :( gigi da merepot da .. hope 4 ni je la .. y lain2 ok .. thanks cik rad :)